Tässä osiossa käsittelemme suomalaisia Michelin-tähden saaneita ravintoloita. Jotain ehkä tähtien saamisen vaikeudesta kertoo se, että Suomessa on varsin vähän tähtiä saaneita ravintoloita ja niitä ei ole lainkaan Helsingin ulkopuolella. Suomessa ei ole vuonna 2018 yhtään kahden tai kolmen tähden Michelin-ravintolaa.

Sen sijaan yhden tähden Michelin-ravintoloita on neljä: Ask, Chef&Sommelier, Olo ja Demo. Bib Gourmand ravintoloita Suomessa ovat Boulard Social, Emo, Gaijin ja Farang. Bib Gourmandilla viitataan siihen, että ravintola pystyy tarjoamaan erittäin hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan, mutta jostain syystä taso ei yllä vielä yhden Michelin-tähden tasolle.
Monet asiantuntijat veikkasivat ravintola Grönille michelin-tähtiä vuonna 2017. Ainakaan viellä ravintola ei ole niitä saanut, vaikkakin monille suomalaisille Grön on Suomen paras ravintola. Tätä mieltä on myös maankuulu kokko Hans Välimäki.

Toinen huomionarvoinen asia on se, että kaikki Michelin-tähdet ovat menneet helsinkiläisille ravintoloille. Erityisesti Tampereelle ja Turkuun on toivottu Michelin-tähtiä. Myös monissa muissa maissa sama on samankaltaisia piirteitä, eli pääkaupungin ravintolat saavat helpommin Michelin-tähtiä. Olisiko syynä se, etteivät tarkastajat matkusta niin helposti pienempiin kaupunkeihin.
Ensimmäinen suomalainen Michelin-tähden saanut ravintola oli Palace Gourmet vuonna 1987. Ravintolalla oli Michelin-tähti kahden vuoden ajan. Seuraava suomalainen tähden saanut ravintola oli George, jolle myönnettiin ensimmäinen tähti vuonna 1991. Ravintola Lordi sai tähden vuonna 1993. Chez Dominique ravintolalle myönnettiin yksi tähti vuonna 2001. Vuosina 2003-2013 Chez Dominiquella oli 2 Michelin-tähteä. Ravintola lopetti toimintansa samana vuonna 2013, jonka jälkeen Suomeen ei jäänyt yhtään kahden Michelin-tähden ravintolaa.

Hans Välimäki, ravintola Chez Dominiquen kokki ja omistaja toivoi hartaasti kolmatta Michelin-tähteä. Tämä olisi tehnyt ravintolasta maailmankuulun, jonne tullaan ympäri maailmaa. Erityisesti vuosina 2012-2013 ravintola yritti tehdä kaikkensa saadakseen kolmannen tähden. Tämä ei onnistunut, ravintola sulki ovensa vuonna 2013. Välimäki on sitä mieltä, että Michelin-ravintolan pyörittäminen on varsin raskasta. Tähtiravintolan pyörittäminen on Välimäen mukaan äärimmäisyyksiin vietyä fine diningia, jossa pyritään täydellisyyteen.

Loppuvuodesta 2017 Välimäki päätti ottaa ravintola Palacen keittiön vastuulleen ja hän pyrkii tuomaan Palacen jälleen suomalaisen ravintolamaailman huipulle.
Viime vuosina monille suomalaisille ravintoloille on myönnetty yksi Michelin-tähti. Näitä ovat muun muassa Demo, Carma, Postres, Luomo ja Olo. Postres lopetti toimintansa vuonna 2014.